آرشیو خرداد ماه 1397

شايد باشي ، شايد نباشي

آشپزي جان

۸۹ بازديد

آشپزي جان

طرز تهيه مارمالاد هويج مناسب شيريني ها

 

شيرينيمربايي جزو خوشمزه ترين شيريني هايي هست كه در دسته شيريني هاي خشك قرار مي گيرد و معمولا به خاطر ماندگاري و صد البته خوشمزگي آن در دسته شيريني هاي پرطرفدار هم قرار مي گيرد.

 

موادلازم براي مارمالاد هويج :

 هويج

 ۵۰۰ گرم

شكر 

 ۵۰۰ گرم

پودر ژلاتين

۱ قاشق چايخوري 

گلاب 

۱/۴ ليوان 

پودر هل

۱ قاشق چايخوري

زعفران دم كرده

۱ قاشق مرباخوري

آبليمو

۲ قاشق چايخوري

 

طرزتهيه مارمالاد هويج :

هويج ها را شسته پوست كنده و خرد كنيد و در يك قابلمه بريزيد و قابلمه را روي حرارت متوسط قرار دهيد و دو ليوان آب اضافه كنيد و بگذاريد تا هويج بپزد و نرم شود.

سپسبا ميكسر هويج ها را پوره كنيد. هويج پوره شده را مجدد داخل قابلمه بريزيد. شكر و هل و زعفران را اضافه كنيد و مخلوط كنيد و اجازه دهيد تا مارمالاد قوام آيد.

 

پس از جا افتادن مارمالاد پودر ژلاتين را با گلاب مخلوط كرده و روي بخار آب بن ماري كنيد تا ژلاتين كاملا حل شود. مخلوط ژلاتين را به مارمالاد اضافه كرده و هم زده سپس آبليمو را اضافه كرده و هم زده و از روي حرارت برداريد.اجازه دهيد تا مارمالاد خنك شود سپس در بطري شيشه اي ريخته و در يخچال قرار دهيد تا آماده مصرف شود.

 

 

 

 

ساير نكات:

به جاي ژلاتين مي توانيد از تخم به استفاده كنيد من براي همه ي مرباهايي كه درست مي كنم از تخم به استفاده مي كنم.

 

به اين صورت كه يك قاشق چايخوري تخم به را لحظه اوايل پخت اضافه مي كنم و در آخر پخت هسته ها را از مربا برمي دارم.

شربت ليمو عماني

۱۲۸ بازديد

شربت ليمو عماني

شربت ليمو عماني را مي توانيد به سادگي تهيه كرده و از خواص و فوايد بي نظير آن برخوردار شويد. در اين مقاله با طرز تهيه ليمو عماني در منزل، شربت ليمو عماني و خواص و فوايد آن آشنا خواهيد شد.

 

ليمو عماني، همان ليمو ترش خشك شده است كه عطر و طعم خاصي دارد و به همين دليل به عنوان چاشني در اكثر خورش ها و غذاها استفاده مي شود. ليمو عماني به دو رنگ سياه و زرد وجود دارد و قبل از استفاده در غذا، آن را سوراخ كرده يا خرد مي كنند تا عطر و طعم آن به غذا منتقل شود. اين ميوه خوش عطر داراي خواص زيادي است ولي از آنجا كه نمي توان از آن به مقدار زياد در غذا استفاده كرد، مي توان شربت آن را تهيه كرده و به صورت روزانه استفاده نمود. شربت ليمو عماني از تركيب آن با آب و شكر حاصل مي شود و چون داراي طبيعت خنك كننده است، يك نوشيدني مناسب براي روزهاي گرم تابستان مي باشد. در اين مقاله قصد داريم شما را با طرز تهيه ليمو عماني در منزل، شربت ليمو عماني و خواص و فوايد آن آشنا سازيم.

 

مواد لازم براي تهيه شربت ليمو عماني :

آب 

3 پيمانه 

ليمو عماني 

 4 عدد

شكر 

 

 

 

3 پيمانه 

 

 

طرز تهيه شربت ليمو عماني :

 

ليموها را شسته و پس از خشك شدن، آن ها را در يك ظرف پر از نمك ريخته و روي آن ها را با نمك بپوشانيد. 

پس از 24 ساعت، ليموها را با آب سرد بشوييد.

در يك قابلمه، آب را جوش آورده و 1/2 ليوان سركه سفيد به آن اضافه كنيد.

 

 

ليموها را در قابلمه ريخته و پس از چند جوش آن را در صافي ريخته و با آب سرد بشوييد.

 

مجددا مراحل 2 و 3 را تكرار كنيد با اين تفاوت كه اين بار ليموها را با آب سرد نشسته و اجازه دهيد خود به خود سرد شوند.

 

پس از اينكه ليموها سرد شدند با يك خلال دندان يك سوراخ در آن ايجاد كرده و روي يك پارچه تميز پهن كنيد.

 

 

ليموهارا به مدت 10 روز در آفتاب قرار دهيد و پس از اين مدت در سبد ريخته و در سايه قرار دهيد تا خشك شوند.

معمولا 2 تا 3 ماه طول مي كشد تا ليموها بطور كامل خشك شوند.

 

طرز تهيه شربت ليمو عماني :

ليمو عماني را شكسته، تخم هاي آن را جدا كرده و دور بريزيد؛ سپس ليموها را به مدت 15 دقيقه در آب بجوشانيد.

وقتي ليمو نرم شد آن را از آب خارج كرده، له كنيد و از صافي عبور دهيد.

شكر را به آن اضافه كرده و مجددا روي حرارت قرار دهيد تا قوام آيد.

 

طرز تهيه شربت ليمو عماني

 مصرف 

اين شربت را مي توانيد پس از خنك شدن در بطري شيشه اي ريخته و در يخچال نگهداري كنيد.

به هنگام مصرف، اين شربت را به نسبت 1 به 3 با آب و يخ مخلوط كرده و نوش جان كنيد. 

 

نكات مهم و اصولي در تهيه شربت ليمو عماني

تخمهاي ليمو عماني را قبل از جوشاندن آن جدا كنيد، در غير اينصورت عصاره حاصل تلخ مي شود.

رنگ شربت ليمو عماني بسته به نوع ليمويي كه براي تهيه آن استفاده مي شود زرد يا سياه خواهد شد.

 

خواص و فوايد ليمو عماني :

كاهش دهنده فشار خون و مفيد براي افراد داراي فشار بالا

افراد داراي فشار خون طبيعي مي توانند از دمنوش ليمو عماني با عسل استفاده كنند كه دچار افت فشار نشوند.

خنك كننده و گرمي و التهاب غذاهاي تند را تعديل مي كند.

حاوي فلانوئيدها، اسيد سيتريك، املاح و ويتامين هاي ضروري بدن از جمله ويتامين C مي باشد.

 

حاوي آنتي اكسيدان هايي است كه راديكال هاي آزاد را از بين مي برد، بنابراين ضد سرطان است و به شادابي پوست كمك مي كند.

سرشار از كلسيم و پتاسيم است.

كاهش دهنده چربي خون است و مصرف آن به افراد داراي چربي خون بالا توصيه مي شود.

ضد نفخ و اشتها آور بوده و باعث بهبود عملكرد دستگاه گوارش مي شود.

 

ضدعفوني كننده دستگاه گوارش است و مي تواند باعث از بين رفتن باكتري ها و ويروس هاي موجود در روده و عفونت هاي مثانه شود.

در بهبود سرماخوردگي و سرفه و مشكلات تنفسي ناشي از سرماخوردگي موثر است.